At blive mobbet, at mobbe andre – mobning generelt er et kæmpe problem især i folkeskolen. Når man er usikker på sig selv og ikke altid har ben i næsen til at kunne svare igen. 

At træde på nogen der ligger ned er forkert, at træde på andre og behandle dem dårligere, fordi man måske mener at de ikke er ligeså gode som en selv, er også forkert. Mobning gør ondt, og dem som er ofrene for det, viser det måske ikke.

Hvad kan i selv gøre for at undgå mobning? 

Hvis en i jeres klasse er udsat for mobning, virker trist til mode eller ensom, kan det faktisk være en rigtigt god ide at snakke med vedkommende. imødekomme dem og hjælpe dem. Et smil smitter. 

Ingen mennesker er ens, vi har alle vores helt specielle måde at agere på nogen mere specielt end andre, det gør os ikke dårligere stillet af den grund. Nogen kan måske se det som en udfordring at omgås mennesker som er meget anderledes end en selv, man skal bare huske en ting. Når alt kommer til alt er vi alle mennesker i en stor verden som er helt uforklarlig. 

Vi er alle af samme støbning, vi har alle kun et liv, hvorfor så ikke få det bedste ud af det og vær med til at skabe gode minder for hinanden, mens vi er her. 

At snakker om det

Det er en rigtigt god ide at snakke, at vise hvis der er noget man er utilfreds med, dem som mobber andre har det måske endda selv svært, og bliver måske også overset eller er ensomme. 

Snak med en forældre, en lærer eller en søster/bror. Aldrig hold det for dig selv – et problem kan først bliver løst, når det tages op. 

Forældrenes rolle

Det er altid hårdt at se ens børn lide, og det kan derfor i nogen situationer være svært for forældre at give den fornødne hjælp. Det er vigtigt at være stærk, støttende og opmærksom. 

Et godt og stabilt miljø hjemmefra er også med til at skabe barnets selvtillid og selvbevidsthed. 

Som forældre kan man give sine børn en masse kærlighed, altid være på deres side og holde hånden over dem, være der for dem når ingen andre er. 

Lærerens rolle 

Som lærer er det også enormt vigtigt at være opmærksom, og vigtigt at have en god og fornuftig kontakt til forældrene. 

I klassen kan man have tema om mobning, fortælle om konsekvenserne af grov mobning. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *